Bedre IT

Classical Crossover

by on jul.20, 2009, under Introduktion, Link Opdagelser

Billede leveret af sxc.huDet handler om musik! – Ifølge “En musikliste af Svend Ulstrup” udgivet for Dansk BiblioteksCenter i 1999 er de musiske genrebetegnelser et døende begreb: Når klassiske musikere laver rockmusik og rockmusikere laver klassisk lydende musik har de så at sige krydset mellem 2 genrer og derfor man taler om Crossover.

Det var med en vis skepsis jeg første gang lyttede til Freddie Mercury CD “Barcelona” hvor han synger sammen med opera sanger Montserrat Caballe: Et klart eksempel på Crossover. Men gennem tiden er der en lang række kunstnere der har frigjort sig fra de snærende genrer. Og specielt når der er blandet klassisk skolede kunstnere ind i det, bliver det rigtig fedt.

Det er muligt at der er flere gode sites hvor man kan finde inspiration til indkøb eller lån af Crossover musik, men jeg vil specielt fremhæve siden:

classicalcrossover.wordpress.com

– Der f.eks. nævner Josh Groban, som er en Pop – Klassisk crossover, jeg lånte straks CDen “Awake” på biblioteket og woow hvor han kan synge.. Ifølge ovenstående blog startede det hele egentligt med Sarah Brightmans udgivelse af CDerne “Eden” og “Timeless” sidst i 90erne. Sangerinden der synger arien i filmen “The fifth element” ser ikke ud til at have lavet flere crossover ting end den smukke sang i filmen, men  Hayley Westenra, Emma Shapplin, Sharon Den Adel og Sissel skulle have lignende stemmer… Mums.

:,

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...