Bedre IT

Dansk Internet Register

by on apr.02, 2009, under Debat, indspark

Pas på; “Dansk Internet Register” er svindel og humbug:Tysk svindelfirmaSPAM i ens mailboks er slemt nok, men dem har de fleste dog lært at ignorere. Idag har jeg modtaget et nydeligt brev, på genbrugspapir, fra “Dansk Internet Register” – et firma som ikke har et Dansk CVR nummer, ikke kan findes på krak.dk og som på ingen måde er Dansk, ja faktisk ligger hjemmesiden www.dansk-internet-register.com ikke engang på en server i Danmark.

Overskriften på den første side: “Opdatering af oplysninger 2009”, giver een det indtryk at man allerede er kunde i det pågældende firma i forvejen, men det er en løgn. I brevet står der endvidere:

Citat: “I forbindelse med den regelmæssige opdatering af Deres registrering i Dansk Internet Register beder vi Dem kontrollere, om de oplysninger, vi har registreret om Dem, er korrekte og fuldstændige, (…). Kun på denne måde kan vi sikre, at oplysningerne i Internet Register er helt aktuelle. Registrering og opdatering af Deres basisoplysninger er gratis.

Igen lader teksten een forstå at man altså er registreret, men at de gerne vil have een til at opdatere de basisoplysninger de har om een. Og igen omtales registeret på en måde som om det er nødvendigt at de har de korrekte oplysninger. Men det værste er dog at der står at det er gratis. Nederst på side 2 står der at det koster 958 Euro. Og på nettet er der flere gange refereret til at man hænger på den i selv samme øjeblik man bare sender brevet retur til firmaet med rettelser. Firmaet har ligefrem et samarbejde med et Inkassofirma som er ret aggressivt.

Hvis man går ind på registrets hjemmeside og f.eks. slår Dansk Biblioteks Center op, er der et dybt link til DBC.dk:
DIR link til DBC– Som nok kan give de fleste det indtryk at DBC har betalt firmaet for en annonce, hvilken jeg ikke kan tro. – Et faktum som burde få DBC, og alle de 1000 andre firmaer som der linkes til, til at sagsøge firmaet.

Links:
Fra dagbladet www.fyens.dk/
Fra ZD net www.zdnet.de/news/… (på tysk) om at firmaet også operere i Østrig
En debat på Amino: www.amino.dk/forums/… om firmaet
God-info: stop-ecg.god-info.dk/ som er en oversættelse af nedenståend
Og endelig hjemmesiden www.stopecg.org/ som specifikt handler om den slags svindel

:,

1 Comment for this entry

  • Michael Vedel

    Har netop modtaget et brev fra “Dansk Internet Register” og vil advare andre mod at tilmelde sig. Hvis man læser deres tekst og ved en smule om internetnet vil man forstå at det er det rene sludder og en ren og skær “platugle” forretning.
    Smid brevet ud….

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...