Bedre IT

Forkromet surfing

by on sep.03, 2008, under Google

Du har sikkert allerede hørt om Googles nye browser som de kalder “chrome“!? – Der var en artikel om den i Politiken idag. I artiklen “Du er hvad du køber” nævnte jeg GreenBorder – et interessant selskab som Google havde indkøbt.

GreenBorder har udviklet en sandkasse (SandBox) til “Internet Explorer” og “Firefox” som sikrer at det malware man evt. ville opsamle på sin surftur bliver i sandkassen og derfor ikke kan skade computeren. Til dig der ikke har været så uheldig at støde ind i malware på nettet, kan jeg fortælle at det typisk er ting man støder på hvis man i en søgemaskine søger efter MP3 musik, piratkopier eller porno, men selv om man udelukkende bevæger sig på “dydens smalle vej” kan man nu sagtens være uheldig alligevel. Og det geniale, som vi nu alle kan have glæde af, er at Google har indbygget sandkassen i “Chrome“.

Der er flere interessante teknologier gemt i programmet: f.eks. registrere Googles uendelige sværm af søgerobotter hver gang de kommer forbi en hjemmeside med malware og denne registrering får brugeren så glæde af i Chrome hvor de får en advarsel hvis de trykker på et link til siden. Men der er også indbygget en mulighed for at surfe inkognito: Når du surfer inkognito kan ingen se hvem du er, hvor du kommer fra eller hvilke sider du besøger. Men de har også redesignet brugergrænsefladen i et forsøg på at optimere brugerens flowoplevelse.

Ifølge Google forærer de denne gratis browser til folk, fordi de dels vil gøre nettet til et mere sikkert sted, og at de dels ville lave en browser som fra bunden af er lavet til webapplikationer som e-boks.dk, docs.google.com, notebook.google.com etc. Se evt. min artikel om e-boks mm..
I denne 38 sider lange tegneserie fortæller Google om alle browserens gode egenskaber, filosofien og teknikken bag.  

Du kan downlade programmet her!

Til slut vil jeg lige bemærke at programmet delvist er lavet af OpenSource kode hvilket betyder at der er en hel del firefox kode i den.

:, , , ,

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...