Bedre IT

To Apple or not to Apple

by on maj.05, 2010, under Debat

iPad = Gyldne håndjernApple Computer Incoperated er en software- virksomhed der laver sublime produkter, hvor hardware og software går op i en højere enhed. Nok er deres computere delvist bygget på almen PC teknologi, men den er gemt bort under et lækkert design. Jeg kalder firmaet en software- virksomhed, fordi det er deres operativsystemer og software der trækker salget, mens hardwaren blot er den del der fuldender helheden.

Apples produkter er blandt andet suveræne, fordi de har magt over udviklingen og designet af både hardware og software, mens producenter som HP f.eks. bygger deres produkter til windows, som de ikke har den store indflydelse på.

Why – “Not to Apple”..
Jeg har aldrig ejet et Apple produkt. Men jeg er faldet pladask for iPad, og ville købe een, hvis ikke det var fordi at Apple er en teknologisk spændetrøje: En del af deres forretningsstrategi er at en proprietær teknologi binder kunderne: I og med at en Mac computer har sit eget operativsystem skal du have en Mac udgave af det program du ønsker at køre på den, og du kan heller ikke være sikker på at printere, tegneplader og andet udstyr kan bruges i forbindelse med den.

– Med iPad bindes du til at bruge deres AppStore når du skal finde programmer der kan køre på maskinen, du bindes til deres iTunes store for at hente musik, og i forbindelse med iPads lancering har de lanceret en online boghandel. Der er hverken usb port eller SD/Compact Flash læser i iPad, hvilket igen er et eksempel på at du bindes til at bruge accessories fra Apple eller producenter med licens fra Apple.

Du kan kun synkronisere indhold mellem din PC og iPad gennem iTunes hvilket sandsynligvis begrænser filtyperne du kan synkronisere til de filtyper iTunes kan arbejde med. Eller også skal man sende tingene til iPad via mail.  Der findes en lang række blogartikler om ulemperne ved iPad – du finder en del af dem herunder, så til sidst vil jeg nævne at den eneste browser du kan bruge på iPad er deres egen Safari browser som altså ikke understøtter flash, og som ofte laver ged i hjemmesiders layout..

Windows 7 som findes på en del af de konkurerende produkter er ikke halvt så lækkert et operativsystem som Apple OS, men du har frihed til at vælge de programmer og filformater du har lyst til, da stort set alt hvad der værd at satse på, kører på windows.

http://thenextweb.com/apple/2010/04/06/10-suck-ipad/
http://dvice.com/archives/2010/04/20-biggest-grip.php
http://mashable.com/2010/01/27/ipad-whats-missing/

:,

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...