Bedre IT

1134 grader af kompleksitet

by on jul.06, 2009, under Debat, Digital musik, indspark

Billede leveret af sxc.huI artiklen om om JamLegend nævnte jeg at Guitar Hero spillet var en voldsom forenkling af det at spille guitar: For at komme til bunds i hvor voldsom en forenkling der er tale om, har Jeg har lavet en uvidenskabelig sammenligning af en almindelig elguitar og en guitar til Guitar Hero spillet:

En Guitar Hero guitar har 5 knapper som kan betjenes af venstre hånd og højre hånd kan betjene en flipknap og en wow arm.  Hvis vi antager at alle guitarens knapper og wow armen er digitale hvilket vil sige at de enten er aktiveret eller ej, er guitarens kompleksitet = 10 (5 x 2)..

En almindelig guitar er noget mere kompleks – den har ikke knapper på halsen, men 6 strenge og 21 bånd hvilket betyder at hver af de 6 strenge kan give 21 forskellige toner så vi har altså en kompleksitet på 126 (21 x 6) alene på venstrehånden.

For bedre at kunne få fod på kompleksiteten antager vi at højrehånden kun kan anslå hver enkelt af de 6 strenge, alle strenge på een gang, de 3 første eller de 3 sidste, hvilket giver en kompleksitet på 9 for højrehånden. En almindelig guitar har altså en samlet kompleksitet på 1134 (21 x 9) – så længe vi bare taler om enkelttoner og ikke akkorder.

En almindelig guitar er 113,4 gange mere kompleks
end en Guitar Hero Guitar.

Hvis vi først begynder at tale om akkorder bliver den almindelige guitars kompleksitet astronomisk meget højere. Guitar Hero guitaren bliver også en smule mere kompleks når der er tale om brug af akkorder, men den vil altid være en vag metafor for den rigtige guitar.

:, ,

1 Comment for this entry

  • John

    Som en læser fortæller: “Du er ikke tvunget til at bruge venstre hånd til at betjene knapperne, du kan godt slå den over til lefty. – Men det er bare lidt flueknepperi”.
    Men apropos flueknipperi så vil jeg lige foregribe yderligere knepperi, ved at slå fast at artiklen er skrevet med et skævt smil: Det er en mild underdrivelse at sige at artiklen “ikke er videnskablig” – At udregne en guitars kompleksitet er “far out”.. En nørdet morsomhed, i bedste fald…

1 Trackback or Pingback for this entry

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...